Арахамія обіцяє «весняні посадки» корупціонерам з Міноборони, митниці та податкової

13:16, 01.02.2023
Арахамія обіцяє «весняні посадки» корупціонерам з Міноборони, митниці та податкової

Давид Аарахамія попередив корупціонерів. (Фото з відкритих джерел)

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував підозри посадовцям з  Міноборони та звільнення всього керівного складу української митниці.

 

Як інформує Україна молода, протце він написав у Телеграмі.

 

«Буду інформувати громадськість про анонсовані весняні посадки. Сьогодні: обшуки у податковій; вручення повідомлень про підозру високопосадовцям Міністерства оборони; обшуки у Коломойського по «Укрнафті»; ціла серія негласних слідчих дій; обшуки у Авакова; обшуки у Столара; звільнення всього керівного складу митниці», – зазначив Арахамія.

 

Він запевнив, що країна під час війни буде змінюватися. «Якщо хтось не готовий до змін, то держава сама прийде і допоможе їм змінитися»,– наголосив керівник фракції «Слуга народу».

 

Як повідомляла УМ, видання «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті Міністерства оборони України перевищують роздрібні у два-три рази. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали розслідування щодо закупівель продуктів для військових Міністерством оборони. 

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити оновлену систему закупівель для армії.

 

Останнім часом з’являється багато повідомлень про викриття корупційних схем, до яких причетні українські митники.

 

1 лютого у ЗМІ з‘явилася інформація щодо проведення обшуків у олігарха Ігоря Коломойського, колишнього міністра внутрішніх справи України Арсена Авакова, бізнесмена і народного депутата, обраного до Верховної Ради від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадима Столара.

 

Також Державне бюро розслідувань 1 лютого проводить обшуки у керівництва столичної податкової, зокрема,  у в.о. голови податкової служби Києва та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м.Києві.

 

Слідчі Бюро розслідують факт незаконного отримання відшкодування ПДВ з державного бюджету, у т.ч. шляхом зловживання владою та службовим становищем представниками податкових органів.

 

У ДБР пізніше повідомили, що викрили керівницю податкової служби Києва Оксану Дутій на багатомільйонних оборудках.

 

За даними слідства, зловживаючи владою та службовим становищем, виконуюча обов’язки начальника столичної податкової за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

 

                                               Корупціонерка зберігала чимало хабарів у готівці (Фото ДБР).

 

Зокрема, Дутій є головою Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

 

Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки, наголошують у Бюро.

 

Крім того, за оперативними даними вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи.

 

За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн.

 

Вказано, що також оперативники ДБР досліджують спосіб життя в. о. начальниці Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, який не відповідає рівню її офіційних доходів.