Війною в окопах ми перемоги не здобудемо – бригадний генерал Тарнавський

18:50, 28.01.2023
Війною в окопах ми перемоги не здобудемо – бригадний генерал Тарнавський

Найкраща оборона у війні – це ведення наступальних дій. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський переконаний, що оборона повинна бути активною.

 

На його думку, найкраща оборона у війні – це ведення наступальних дій.

 

Як інформує Україна молода, позицію пана Тарнавського наводить Military Media Center  в суботу.

 

«Найкраща оборона – це ведення наступальних дій. Оборона повинна бути активна. Щоб мати успіх, потрібно повсякчас, на окремих ділянках проводити наступальні дії. Так, вони короткочасні, в порівнянні з наступом військ, вони не значні, але це повинно бути», – розповів бригадний генерал.

 

І додав: «Війною в окопах ми перемоги не здобудемо».

 

Командувач угруповання військ "Таврія" пояснив, що такі наступальні дії дозволяють українським військовим вивчати противника, виявляти його сильні та слабкі сторони.

 

 

«Потрібно постійно навчатися й самим. У першу чергу, досконало володіти зброєю і вражати ціль з першого пострілу, маневрувати та моделювати ситуації. Адже війна – це хитрість помножена на навченість особового складу», – зазначив Олександр Тарнавський.

 

Як повідомляла «УМ», секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що росія готує новий наступ на Україну, який може відбутися за один-два місяці.

 

Нагадаємо, відомий громадський активіст, волонтер, який роками відновлював меморіали та могили вояків Армії УНР Олег Собченко загинув у бою з окупантами під Вугледаром на Донечині 24 січня.