Зеленський вважає неприпустимою участь рф на Олімпіаді в Парижі

12:37, 28.01.2023
Зеленський вважає неприпустимою участь рф на Олімпіаді в Парижі

Зеленський показав зруйновані стадіони Украни. (t.me/V_Zelenskiy_official)

Президент Володимир Зеленський показав зруйновані стадіони України і наголосив, що лише після зупинення російського терору та агресії, можна буде говорити про участь росіян в Олімпійських іграх.

 

Як інформує Україна молода, про це глави держави написав на своїй сторінці  в Телеграмі.

 

«Олімпійські принципи та війна — фундаментально протилежні одне одному. росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху»,- зазначив Зеленський.

 

 

Також він опублікував низку фотографій із зображенням зруйнованих росіянами спортзалів та стадіонів на території України.

 

 

 

Як відомо, Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни і білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

 

Міністр молоді та спорту України, президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт заявив, що для України неприпустимо, щоб російські та білоруські спортсмени брали участь в Олімпійських іграх.

 

Напередодні Підкомітет з питань спорту латвійського парламенту рішуче засудив заяву Міжнародного олімпійського комітету про участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

 

Як повідомляла УМ, під час Генеральної асамблеї 13 січня Національний олімпійський комітет (НОК) виключив зі свого складу Нестора Шуфрича, Григорія Суркіса, а також Андрія Шевченка та Жана Беленюка.