У Соледарі втрати росіян дорівнюють втратам у двох чеченських війнах

16:45, 26.01.2023
У Соледарі втрати росіян дорівнюють втратам у двох чеченських війнах

Сергій Череватий під час брифінгу

На Бахмутському напрямку під час боїв за Соледар російська армія втратили стільки ж людей, скільки у двох війнах проти Чечні.

 

Як інформує Україна молода, про це під час онлайн брифінгу Militari Media Center повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий. 

 

«Лише за минулу добу, 25 січня, за даними Генштабу, ворог втратив убитими 600-700 осіб, тобто майже батальйон. Це не враховуючи поранених. За два місяці спроб прорвати нашу оборону втрати противника співмірні з двома чеченськими війнами»,- сказав він.

 

За словами Череватого, Збройні Сили України вийшли із Соледара організовано та зайняли заздалегідь підготовлені рубежі оборони.

 

«Вихід не був хаотичним, все було організовано та потайно. Не було жодної паніки, оточення та масової здачі в полон. Там тривають запеклі бої, в районі Соледара за добу було 85 обстрілів та вісім бойових зіткнень»,— сказав він.

 

Він зазначив, що на Бахмутському напрямку бої йдуть у районі Верхньокам'янського, Спірного, Роздолівки, Благодатного, Бахмута та Кліщіївки.

 

Ворог намагається здійснити прорив на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямку. Тільки на бахмутській ділянці фронту відбулося 199 обстрілів, 35 бойових зіткнень.

 

«Проте наші сили оборони не дали ворогу досягнути успіху. У напрямку Мар’їнки, Вугледара, Павлівки ворог намагався вести активні дії, провів 28 штурмів за добу, здійснив 264 обстріли, втративши 141 людину вбитими, 165 пораненими»,- навів цифри Череватий.

 

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що, намагаючись захопити Бахмут,  російські окупанти зазнають великих втрат і не рахують своїх людей. Кількість загиблих з боку ворога йде на тисячі. . 

 

При цьому заступник міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що російські окупанти посилюють наступ на Бахмутському та Вугледарському напрямках. Там тривають важкі бої.

 

Як інформує Україна молода, проблизу населених пунктів Сватове та Кремінна на Луганщині російські загарбники намагаються прорвати оборону Збройних сил України і йдуть по трупах своїх солдатів.