Зеленський присвоїв Вільнюсу почесну відзнаку «Місто-рятівник»

15:25, 24.01.2023
Зеленський присвоїв Вільнюсу почесну відзнаку «Місто-рятівник»

Одна з акцій у Вільнюсі на підтримку України (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський нагородив столицю Литви Вільнюс почесною відзнакою «Місто-рятівник» за виявлений гуманізм, милосердя і солідарність з українським народом.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з опублікованого указу №30/2023 «Про присвоєння почесної відзнаки «Місто-рятівник» місту Вільнюс (Литовська Республіка)» на сайті президента.

 

У ньому зазначається, що цю почесну відзнаку присвоюють за виявлені гуманізм, милосердя і солідарність з українським народом, всебічну допомогу громадянам України, які вимушено залишили батьківщину внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, а також вагому підтримку України у захисті її незалежності та суверенітету.

 

Нагадаємо, раніше таку саму відзнаку отримала столиця Чехії місто Прага. Також вислів «рускій воєнний корабль, іді**» отримав відзнаку у Литві

 

Як повідомляла УМ, литовський Сейм запросив Президента України Володимира Зеленського приїхати в січні до Вільнюса та отримати премію Свободи, що була йому присуджена як лідерові України, який бореться за свободу та незалежність..