НАБУ розслідує скандальний контракт на харчування для ЗСУ

17:47, 23.01.2023
НАБУ розслідує скандальний контракт на харчування для ЗСУ

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють закупівлі Міноборони у межах власної кримінальної справи.

Національне антикорупційне бюро заявило, що розслідування закупівлі продуктів харчування для військових і ймовірних зловживань Міноборони, розпочало ще до розголосу в ЗМІ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба НАБУ в соцмережах. 

 

«З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових, повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, до оприлюднення в медіа»,— йдеться в повідомленні.

 

Вказано, що з-поміж іншого, слідство перевіряє закупівлі на понад 13 мільярдів гривень.

 

Попередня правова кваліфікація – ч.5 ст.191 КК України (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, шляхом зловживання службовим становищем у змові, в умовах воєнного часу).

 

Вказано, що розслідування триває, а інші деталі становлять таємницю слідства.

 

Як повідомляла УМ, видання Zn.ua з посиланням на угоду Міністерства оборони про закупівлю харчів повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців удвічі- три і дорожче, ніж у магазинах Києва. 

 

Міноборони назвало цю інформацію введенням в оману та маніпуляцією та обіцяло звернутися до СБУ. 

 

В середині січня Державне бюро розслідувань повідомило, що заблокувало схему масштабного розкрадання продуктів хар учення для військових.

 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що корумпованих чиновників чекає відповідальність, і анонсував, що «активні посадки» будуть уже цієї весни. 

 

Міністр оборони Олексій Резніков відкинув обвинувачення Міноборони в корупційних закупівлях, пов’язав появу інформації про тендер  з "Рамштайном" і заявив, що винного за злив покарають.