ЗСУ повільно просуваються на Луганщині

11:02, 19.01.2023
ЗСУ повільно просуваються на Луганщині

Збройні сили стримують ворожі атаки і не дають йому просунутися вглиб Луганщини. (Фото Генштабу ЗСУ)

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що попри спроби російської армії атакувати українські позиції, ЗСУ успішно відбивають атаки ворога і повільно просуваються вглиб Луганської області.

 

Зокрема, впродовж останньої доби українці відбили контрнаступи росіян в районі Білогорівки і з боку Сватового. Найважча ситуація наразі спостерігається на підступі до Кремінної

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у четвер, 19 січня, в ефірі щоденного всеукраїнського телемарафону «Єдиних новин».

 

За його словами, додаткові сили окупаційної армії, зокрема кадрові військовослужбовці, яких перекинули на Луганщину у вигляді підсилення, загальну картину суттєво не змінили, адже ЗСУ й надалі просуваються вперед.

 

Також Гайдай повідомив, що кількома днями раніше одне з угруповань загарбників не впоралося з керуванням великогабаритної техніки, в результаті чого та була втрачена, однак керівництву вони доповіли, що їх нібито підбили українці.

 

"Щодня наші військові знищують по 4-6 одиниць важкої техніки ворога. У районі Діброви на підступі до Кремінної точаться важкі бої"— підсумував Гайдай.

 

Також він наголосив, що всі контрнаступи, що намагалися влаштувати росіяни на Луганщині, були відбиті нашими військовими і в районі Білогорівки, і з боку Сватового. Кадрові військові, яких підтягнули росіяни для підсилення власної оборони, суттєво не впливають на загальну ситуацію на фронті – ЗСУ потроху просуваються уперед.

 

Гайдай додав, що нещодавно окупанти на Луганщині не впоралися з керуванням техніки, перегорнулись, а керівництву доповіли, що їх підбили. 

Відомо, що щодня наші військові знищують по 4-6 одиниць важкої техніки ворога. Наразі в районі Діброви на підступі до Кремінної точаться важкі бої.

 

Окупанти  не здатні досягти успіхів на фронті, тож можуть вдатися до чергової провокації на Луганщині. Зокрема, на думку експертів Центру національного опору, жертвою може стати цивільне населення регіону.

 

Як повідомляла УМ, під Кремінну Луганській області росіяни стягують сили та окопуються там, бо до міста підступають українські сили.