У НАТО прогнозують важкий рік для України

17:38, 18.01.2023
У НАТО прогнозують важкий рік для України

Мірча Джоане зазначив, що путін готується до тривалої війни в Україні

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане прогнозує важкий рік для України, оскільки війна, розпочата росією,  навряд чи закінчиться найближчим часом.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав перед початком засідання Військового комітету НАТО, що відбувається сьогодні у Брюсселі.

 

«Путін готується до довгої війни», – заявив Джоане. За його словами, на користь цього говорять декілька факторів: нещодавня мобілізація понад 200 тис. російських військовослужбовців, збільшення обсягів виробництва власної зброї, а також темпи закупівлі озброєння в інших країнах – зокрема Іран.

 

У зв'язку з цим, заступник генерального секретаря НАТО попередив, що у воєнному відношенні «2023 буде важким» і закликав «підтримувати Україну доти, поки це необхідно».

 

Нагадаємо, Мірча Джоане також попередив про те, що НАТОзміцнює східний фланг.  У найкоротші терміни забезпечить розширення бойових груп альянсу на східному фланзі до бригадного рівня. 

 

А також заступник генерального секретаря НАТО висловив думку, що країни альянсу мають збільшити виробництво військової техніки та боєприпасів для захисту України та забезпечення власної безпеки.

 

Як повідомляє Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що росія, попри поразки на полі бою, залишається небезпечною. Тому українцям і світу слід готуватися до нових довгострокових наступів росії в Україні.