Очільниця міноборони Латвії прибула з першим візитом до України, фото

12:45, 17.01.2023
Очільниця міноборони Латвії прибула з першим візитом до України, фото

Міністр оборони Латвії Інара Мурнієце з візитом у Києві.. (Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk)

Із першим візитом до України після призначення на посаду прибула міністр оборони Латвії Інара Мурнієце.

 

Як інформує УМ,  про це 17 січня Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

 

«Радий вітати із першим візитом до України після призначення на посаду міністром оборони Латвійської Республіки Інару Мурнієце. Інара Мурнієце доклала багато зусиль задля підтримки України на посаді Спікера Саейми Латвії. Сподіваюся на подальшу рішучу допомогу Україні і новим Урядом Латвії», - заявив Стефанчук.

 

Голова ВР зазначив, що сторони обговорили «формулу миру» Президента Володимира Зеленського. Він також висловив сподівання на активну підтримку Латвією представлених пунктів.

 

 

Стефанчук наголосив на важливості консолідації міжнародної підтримки та створенні механізмів для притягнення російських злочинців до відповідальності за злочини в Україні.

 

«Подякував Латвії за надання Україні зброї, боєприпасів та військової амуніції, адже саме Латвія - серед світових лідерів за обсягами надання нам військової допомоги у співвідношенні до ВВП», - підкреслив Стефанчук.

 

Також він заручився підтримкою саме обороноздатності України, предметно обговоривши необхідні для подальшої боротьби види озброєння.

 

 

«Лінія фронту в Україні - це наша лінія фронту»,- зазначила Інара Мурнієце. Дякую за ці важливі слова», - заявив Стефанчук.

 

Додамо, що міністр оборони Латвії Інара Мурнієце заявила, що розглядається можливість надсилання нової партії військової допомоги Україні, у тому числі системи ППО Stinger.

 

Як повідомляла УМ, Латвія надасть Україні зброю.