ВРУ достроково припинила повноваження Медведчука, Козака, Деркача, Аксьонова та Кузьміна

13:59, 13.01.2023
ВРУ достроково припинила повноваження Медведчука, Козака, Деркача, Аксьонова та Кузьміна

Нарешті дочекалися "історичного" рішення ВРУ.

Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

 

Як інформує УМ,  про це повідомив у Телеграм народний депутат Ярослав Железняк.

 

Верховна Рада на засіданні 13 січня проголосувала за позбавлення мандату нардепів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача. За кілька днів до цього президент позбавив їх українського громадянства.

 

Через втрату громадянства Рада позбавила мандатів, Медведчука (320 голосів "за"), Козака (317), Деркача (314) і Кузьміна (319).

 

Також мандат втратив Андрій Аксьонов (294 голосів "за"), який самостійно подав відповідну заяву. Це той самий Аксьонов, який мав російський паспорт на момент обрання депутатом. Він був мером міста Добропілля, представником партії «Порядок», переміг на довиборах до парламенту у 50-му окрузі на Донеччині, які відбулися 28 березня 2021 року.

 

 За словами Железняка, при розгляді питання по Аксьонову не обійшлось без скандалу.

 

Пряма мова: "Спочатку 40-к хвилин була дискусія, коли ставити у порядок денний питання позбавлення мандатів 5-ти депутатів.

 

Пропозиція коаліції була: розглядати в кінці порядку денного (тому що у них ні на що б голосів не вистачило), пропозиція інших фракцій та груп:  почати день з позбавлення мандатів цих депутатів.

 

Як повідомляла УМ, ще чотирьох депутатів від заборонених в Україні партій на найближчому засіданні Верховна Рада позбавить мандатів.