Тандем ЄС і НАТО: створено робочу групу для захисту критичної інфраструктури

12:37, 11.01.2023
Тандем ЄС і НАТО: створено робочу групу для захисту критичної інфраструктури

ЄС і НАТО хочуть убезпечитися від будь-яких "сюрпризів".

Для спільного захисту критичної інфраструктури ЄС і НАТО створили робочу групу.

 

Як інформує УМ, про це 11 січня  на спільному брифінгу з генсеком НАТО заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

 

Вона підкреслила, що на засіданні Єврокомісії спільно з і Столтенбергом у середу обговорять посилення співпраці ЄС і НАТО у сфері безпеки критичної інфраструктури.

 

"Диверсія на "Північних потоках" показала, що ми потребуємо бути готовими і що ми повинні протистояти цьому новому типу загроз. Тож сьогодні ми запускаємо робочу групу ЄС і НАТО для стійкої критичної інфраструктури", - сказала глава Єврокомісії.

 

"Це робоча група, у якій наші експерти з НАТО і ЄС будуть працювати спільно для ідентифікації ключових загроз для критичної інфраструктури, для вивчення стратегічних уразливих місць, які у нас є, а також, звісно, для розробки ключових принципів, щоби покращити нашу стійкість та для висунення пропозицій пом'якшувальних дій і заходів щодо усунення наслідків", - додала вона.

 

Робоча група на початку покриватиме чотири сектори: це транспорт, енергетика, цифрова сфера та космос. "І, звичайно, ми повідомлятимемо держави-члени і союзників про наші результати", - сказала фон дер Ляєн.

 

Напередодні у Швеції попередили про загрози інфраструктурі енергетики й зв'язку з боку росії.

 

Як повідомляла УМ, війна диктує ціни: Євросоюз дасть Україні 18 мільярдів євро в кредит.