Умови для закінчення війни мають визначити саме українці – посол ЄС Маасікас

13:46, 02.01.2023
Умови для закінчення війни мають визначити саме українці – посол ЄС Маасікас

росії не можна дозволити знищити саму основу світового ладу.

росії дозволити перемогти в Україні означало б дозволити їй знищити саму основу світового ладу, заснованого на міжнародних правилах.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв'ю ЗМІ повідомив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

 

За його словами, війна має закінчитися перемогою України, й окреслити цю перемогу мають українці.

 

"Ми всі бачили, як Україні вдалося знищити значну частку російських військових ресурсів протягом 2022 року по всій Україні. Ми бачимо, наскільки українці згуртовані у рішучості захищати свою свободу та країну", - наголосив посол.

 

Як нагадав Маасікас, згідно з опитуванням, проведеним наприкінці жовтня 2022 року Київським міжнародним інститутом соціології, лише 10% українців обрали б піти на поступки росії, щоб припинити варварські атаки на міста, а 86% висловилися за те, щоб продовжувати здобувати перемогу на полі бою.

 

Тому, наголосив він, "Україна вирішує вести переговори на полі бою, аж доти, доки росія не буде вимушена вивести свої війська з суверенної території України. ЄС поважає та підтримує той факт, що саме українці мають визначити умови для закінчення війни".

 

За словами голови Представництва ЄС, "дозволити росії перемогти означало б дозволити їй знищити основи наших демократій і саму основу світового ладу, заснованого на міжнародних правилах. Тому наша робота полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну у військовому вимірі, щоб забезпечити вам найкраще становище, а також допомогти вам перемогти у цій війні".

 

Як повідомляла УМ, із Божою допомогою, впевнено увійдемо в новий рік переможцями.