Мер Полтави Олександр Мамай підозрюється у поширенні військових таємниць

13:42, 29.12.2022
Мер Полтави Олександр Мамай підозрюється у поширенні військових таємниць

За поширення секретних даних мер Полтави Мамай отримав підозру

Служба безпеки України вручила підозру меру Полтави Олександру Мамаю.

 

Як інформує Україна молода, про це пресслужба СБУ повідомила у телеграмі.

 

«За матеріалами СБУ міському голові Полтави повідомлено про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України)»,- поінформували в пресслужбі.

 

Зазначається, що Олександр Мамай поширив дані, які не були опубліковані в мережі ані Генштабом ЗСУ, ані Міністерством обороні, ані іншими уповноваженими державними органами.

 

 

Санкція статті, за якою підозрюють міського голову Полтави, передбачає позбавлення волі строком до 12 років. 

 

 

Як відомо, зранку у сесійній залі міський голова Полтави Олександр Мамай проводив зустріч зі спортсменами обласної федерації східних єдиноборств «Дракон». На виході з зали його оточили співробітники СБУ та повели у його робочий кабінет.

 

 

Попередньо відомо, що СБУ розслідує справу щодо розголошення міським головою інформації щодо формування у Полтаві нової військової частини з вказанням адреси штабу. 

 

 

Нагадаємо: Міський голова Полтави відомий своїми висловлюваннями в дусі російської пропаганди. 

 

5 грудня 2021 року Олександр Мамай в ефірі телеканалу "НАШ" заявив, що на території України воюють США і Росія, а російсько-українську війну назвав братовбивчою: «Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави – це США і Росія. Дуже прикро, що іде брат на брата».