Австрія бачить Україну в ЄС за умови проведення реформ

17:47, 27.12.2022
Австрія бачить Україну в ЄС за умови проведення реформ

Уряд Австрії підтримує вступ України в ЄС після реформ

Міністерка у справах Європи уряду Австрії Кароліне Едтштадле після візиту до Києва вражена волею українців. Австрія підтримала вступ України до ЄС, але назвала умову.

 

Як повідомляла Україна молода, про це повідомляє АРА.

 

Кароліне Едтштадле наголосила, що Україна може стати повноправним членом Європейського союзу, але якщо вона буде виконувати реформи. 

 

Вона пригадала свій візит до Києва наприкінці листопада. Едтштадле зазначила, що наразі Україна демонструє неймовірну волю, щоб у майбутньому стати членом Європейського союзу.

 

«Я була вражена, коли відвідала Київ наприкінці листопада, наскільки сильною є їхня воля показати, що вони займаються реформами – навіть попри те, що все ще перебувають у стані війни»,—сказала Едтштадле.

 

Міністерка також наголосила, що країни Європейського союзу будуть і надалі підтримувати Україну у її прагненні визволити свої землі від російських загарбників.

 

Парламент Австрії схвалив резолюцію, у якій визнає Голодомор злочином сталінського режиму.

 

Документ під назвою «Про запобігання голоду та дефіциту як зброї війни проти цивільного населення» було прийнято одноголосно. "За" проголосували усі парламентські фракції.

 

У резолюції йдеться, що голод у 1932 – 1933 роках був зумисно та систематично спровокований радянським союзом проти цивільного населення, переважно на території України.

 

Також було зазначено, що в ті часи "цей жахливий злочин" був проігнорований світовою громадськістю, а одним з небагатьох західних діячів, які протестували проти Голодомору у 1930-х роках, був тодішній віденський кардинал Теодор Інніцер.

 

Як повідомляла УМ, украінська влада повинна повністю врахувати рекомендації Венеціанської комісії до закону №7662 про Конституційний суд – такі очікування у Європейської комісії.