Боррель закликав Іран припинити підтримку рф в її війні проти України

16:44, 20.12.2022
Боррель закликав Іран припинити підтримку рф в її війні проти України

ЄС наполягає, щоб Іран припинив постачання зброї до Росії

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Борель екстрено зустрівся з главою МЗС Ірану через надання воєнної підтримки росії у війні з Україною.


Як  інформує Україна молода, про це він заявив у Твітері.

 

 

У Європейському Союзі засудили підтримку Іраном росії у війні з Україною та закликали негайно припинити надавати військову підтримку країні-агресорці  рф. Також Європа занепокоєна посиленням внутрішніх репресій у цій державі. 

 

Борель наголосив на важливості підтримання зв'язку з Тегераном та відновленні іранської ядерної угоди.

 

«Необхідна зустріч із міністром закордонних справ Ірану Хусейном-Аміром Абдуллахіаном в Іорданії на тлі погіршення відносин між Іраном і ЄС. Наголосив на необхідності негайно зупинити військову допомогу росії та внутрішні репресії в Ірані»,– написав Боррель 20 грудня. 

 

Також він розповів про свої контакти з іранською стороною.

 

«Погодилися тримати канал комунікації відкритим і поновити Спільний всеосяжний план дій на основі Віденських переговорів»,– зауважив дипломат. 

 

Нагадаємо, у грудні у Білому домі заявили, що Іран може надати росії сотні балістичних ракет. Втім, за деякими даними, Тегеран планує обмежити дальність балістичних ракет перед відправленням до РФ, щоб не порушувати резолюцію ООН. 

 

Водночас тривають поставки в Росію іранських дронів-камікадзе, якими окупанти атакують Україну.

 

У ГУР заявили, що росія отримала нову партію іранських «Шахедів». Їхня кількість невідома, але, ймовірно, ця партія менша, ніж попередня.

 

Вже в ніч проти 19 грудня війська рф атакували Київ та область дронами. Зафіксовано влучання в об’єкти критичної інфраструктури, постраждали люди. 
 


Як повідомляла УМ, росія просить Іран у найближчі місяці надати балістичні ракети для підтримки ударів по критичній інфраструктурі України.