Лепс, Міхалков, Корчевніков та інші пропагандисти потрапили до дев’ятого пакету санкцій ЄС

16:06, 17.12.2022
Лепс, Міхалков, Корчевніков та інші пропагандисти потрапили до дев’ятого пакету санкцій ЄС

Санаційний перелік поповнився новими іменами

У дев'ятому пакеті санкцій Європейського Союзу ввели обмеження щодо російського кінорежисера Микити Міхалкова, співака Григорія Лепса та низки кремлівських пропагандистів.

 

Як інформує Україна молода, про це керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак написав у Телеграмі.

 

«Коли ми говоримо про санкції окремо потрібно насолоджуватися індивідуальними обмеженнями»,- написав Єрмак.

 

Він заявив, що російські пропагандисти - це «боягузи та нікчеми, які обожнюють Захід, купують там нерухомість. А за гроші кремля отруюють голови рабам, щоб їх було легше відправляти на смерть».

 

«Але їхня проблема в тому, що вони постійно брешуть про Україну, а значить вони всі будуть покарані»,- додав керівник ОП.

 

Група Макфола-Єрмака активно лобіювала санкції проти російських пропагандистів на всіх рівнях.

 

«І ось у дев'ятому пакеті санкцій ЄС бачимо наступне»,- написав Єрмак.

 

Зокрема, до списку потрапили головний редактор телеканалу рен тб володимир тюлін, заступник генерального директора телеканалу рен тб михайло тукмачов, президент холдингу “національна медіа група” кирило ковальчук, телеведуча та політик марина кім, блогер під псевдонімом goblin дмитро пучков, співак григорій лепс, російський пропагандист на каналі россия-1, актор із серіалу “кадети” борис корчевніков, кінорежисер микита міхалков. 

 

Також до переліку потрапили роскомнадзор, всеросійська державна телевізійна та радіомовна компанія, національна медіа група, “автономна некомерційна організація” тб новини.

 

Як повідомляла УМ, 16 грудня Рада ЄС завершила формальне затвердження дев'ятого пакета санкцій проти російської федерації у зв’язку із агресивною війною проти України - відповідний процес завершено за письмовою процедурою.