Контрнаступ на Куп’янськ готують російські окупанти – Гайдай

17:30, 09.12.2022
Контрнаступ на Куп’янськ готують російські окупанти – Гайдай

Рашисти у напрямку Куп´янська зосередили тисячі мобілізованих та техніки, ймовірно готуючи контрнаступ.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай припускає, що росіяни намагаються зібрати угруповання для того, щоб піти у контрнаступ на Куп’янськ Харківської області.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі телемарафону.

 

«Ситуація на напрямку Сватове-Кремінна є достатньо важкою, тому що кількість стягнутих туди військ із боку російської окупаційної армії велика. Стягнули туди тисячі мобілізованих, кадирівців і техніки велика кількість. Вони намагаються зібрати угруповання для того, щоб піти у контрнаступ на Куп’янськ», – сказав голова ОВА.

 

Своєю чергою голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявляє, що жодних загроз щодо можливого наступу не спостерігається.

 

«Стосовно Куп’янського напрямку, де йде умовна лінія фронту, там тривають активні бойові дії. Наші ЗСУ свої позиції тримають. Жодних загроз наразі щодо можливого наступу на Куп’янському напрямку ми не бачимо», – сказав Синєгубов.

 

Нагадаємо, що у вересні Збройні сили України звільнили Куп’янськ та низку населених пунктів Харківщини. Місто перебувало під російською окупацією понад пів року.

 

Наприкінці листопада у Генеральному штабіповідомляли , що російські агресори намагаються продовжувати наступ на Авдіївському та Бахмутському напрямках і ведуть активну оборону на Куп’янському.

 

23 листопада російські війська обстріляли Куп‘янськ на Харківщині. Внаслідок удару пошкоджено дев’ятиповерховий житловий будинок, поліклініку та школу. Загинули двоє перехожих – жінка 55 років та 68-річний чоловік, одного чоловіка госпіталізували з пораненнями, іншому надали допомогу на місці.

 

Як повідомляла УМ, під час окупації  Куп'янська Харківської області, де мер перейшов на бік російських загарбників, містяни влаштували мітинг за Україну. Обурені зрадою мера і приходом непроханих «гостей» люди вийшли в центр міста з українськими прапорами і скандували "Буде все Україна!".