До ЗСУ надійшло 7 зразків БПЛА українського виробництва за місяць - Резніков

18:09, 08.12.2022
До ЗСУ надійшло 7 зразків БПЛА українського виробництва за місяць - Резніков

До експлуатації в ЗСУ допущено 7 нових українських дронів (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що впродовж останнього місяця до Збройних сил на озброєння надійшло 7 зразків БПЛА українського виробництва. Раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки БПЛА на рік.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Для спрощення взаємодії з виробниками створено сайт, де кожен розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу. Офіційний допуск до експлуатації означає, що Міноборони може закупати вироби, а ЗСУ ставити їх у штат»,- розповів він.

 

Резніков додав, що раніше ця процедура займала 1,5-2 роки.

 

«Сьогодні вона дуже швидка. Головне - щоб виріб мав ТТХ, потрібні для війська. Зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. Ми плануємо ухвалити рішення по ним до кінця року»,- додав міністр.

 

Резніков розповів, що 30 вересня за ініціативою Міноборони уряд ухвалив постанову №1097 «Про внесення змін до Порядку постачання озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів під час особливого періоду, введення надзвичайного стану, проведення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії та у період проведення антитерористичної операції».

 

«Завдяки цьому було значно спрощено процедури допуску ОВТ до експлуатації у Збройних Силах. Це вже дало значний ефект, в першу чергу - у сфері БПЛА»,- констатував він.

 

Як відомо, з самого початку повномасштабного російського вторгнення Україна отримала від західних союзників низку видів озброєння. Йдеться про ППО IRIS-T і NASAMS, сотні артилерійських систем, бронемашин і не тільки.

 

Як повідомляла УМ, раніше Міністр оборони Олексій Резніков радісно повідомив,  що українське небо стане безпечнішим, адже зенітно-ракетні комплекси NASAMS та Aspide вже прибули до України.