У Києві затримано депутатку-колаборантку, яка «намилилася» до ЄС, фото

11:03, 08.12.2022
У Києві затримано депутатку-колаборантку, яка «намилилася» до ЄС, фото

Затримана негідниця-депутатка, любителька "русского мира", але спасатися їхала чомусь до "поганої" Європи. (Фото: сайт Офісу Генпрокурора)

Депутатку та ексголову Куп’янської РДА, яка допомогла росіянам з "референдумом" на Харківщині, а після деокупації – намагалася втекти до Євросоюзу в якості біженки правоохоронці затримали в Києві

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратура у Телеграм, пресслужба Офісу генерального прокурора на своєму сайті та  пресслужба Служби безпеки України.

 

За інформацією слідства, жінку у жовтні 2020 року обрали депутатом Куп’янської районної ради VIII скликання. До цього вона була головою Куп'янської РДА. Під час окупації депутатка підтримала росіян, за що її призначили "и. о. заместителя начальника Куриловского территориального отдела ВГА Купянского района Харьковской области".

 

 

Жінка виконувала вказівки окупантів щодо залучення місцевих жителів до дій на користь Росії, поширювала окупаційний режим, а також брала участь у підготовці псевдореферендуму на Харківщини.

 

Після звільнення регіону депутатка втекла до столиці, де намагалася оформити документи як переселенка зі сходу України, і після цього виїхати до Євросоюзу.

 

Правоохоронці затримали її 7 грудня в Києві. Жінці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Запобіжний захід – тримання під вартою.

 

 

Як повідомляла УМ, депутат з Куп’янська вивозив до рф українське зерно.