З Луганщини до Чечні росіяни вивозять дітей на «перевиховання»

13:01, 07.12.2022
З Луганщини до Чечні росіяни вивозять дітей на «перевиховання»

Окупанти вивозять до Чечні украінських дітей, щоб зробити з них убивць

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що росіяни вивозять українських дітей з області до Чечні з метою «патріотичного виховання».

 

Як інформує Україна молода, про це Гайдай повідомив в Телеграмі.

 

«Кадиров викрадає луганських дітей, щоб виховувати з них вбивць, які потім підуть вбивати українців. Загарбники масово вивозять дітей із Луганської області в Чечню для "патріотичного виховання". Подібних випадків депортації підлітків на територію РФ уже понад сотня»,— йдеться у повідомленні.

 

Раніше «Центр національного спротиву» повідомив, що російська окупаційна адміністрація на тимчасово окупованій території Луганщини відзвітувала, що для 15 000 дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди.

 

Завезені з Росії медики зазначили в документах обстеження, що 70% з цих дітей «потребують спеціальної медичної допомоги».

 

Гайдай відзначає, що саме таким заключенням росіяни прикривають депортацію дітей на територію Росії.

 

Як повідомляла УМ, на Ізюмщині прокуратура вилучила сотні російських підручників, завезені окупантами перед початком навчального року.Звичайні класи ураз перетворилися на склади книжок, що написані за програмою російської системи освіти. Тобто рашисти запланували провести оголошену на початку війни «денацифікацію» на усіх без винятку рівнях, приділивши особливу увагу нашим дітям.