США не заважають Україні розвивати потужності для ударів великої дальності

09:27, 07.12.2022
США не заважають Україні розвивати потужності для ударів великої дальності

Міністр оборони США Ллойд Остін. (Фото: СNN)

США не працюють над тим, щоб перешкодити Україні розвинути власний ударний потенціал великої дальності, який потенційно міг би вражати ціль на території росії,

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін повідомила CNN.

 

"Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свій власний потенціал", - сказав Остін у вівторок.

 

Його коментарі з'явилися після того, як у вівторок високопосадовець Державного департаменту США припустив, що за нещодавніми ударами безпілотників по двох російських базах стоять українці, і прямо звинуватив президента Росії Владіміра Путіна у скоєнні воєнних злочинів, націлених на цивільне населення та інфраструктуру.

 

Заступниця Державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що "ніхто не взяв на себе відповідальність" за удари безпілотників, але додала, що "український народ є неймовірно інноваційним; він робить свої власні безпілотники, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними".

 

Крім того, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у вівторок, що США "не заохочували і не дозволяли українцям завдавати удари всередині Росії".

 

Виступаючи на прес-конференції з міністром оборони Ллойдом Остіном та їхніми австралійськими колегами, Блінкен сказав, що йому відомо про удари безпілотників по російській території, але він не має додаткової інформації.

 

Речник Державного департаменту Нед Прайс також заявив, що Сполучені Штати не надавали Україні озброєння, яке дозволяло б здійснювати удари по території Росії, а також не заохочувало Київ вдаватися до таких дій.

 

Як повідомляла УМ, Кремль стурбований здатністю українських БПЛА долетіти до Москви.