ЄС запровадить санкції проти російського сектора БПЛА

13:38, 05.12.2022
ЄС запровадить санкції проти російського сектора БПЛА

До дев’ятого пакету санкцій, окрім російського сектора БПЛА, додасться близько 180 фізичних та юридичних осіб

Європейський Союз у рамках нового пакету санкцій, які планує затвердити уже наступного тижня, має намір запровадити обмеження проти російського сектора безпілотних літальних апаратів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило агентство Bloomberg.

 

ЄС також розглядає обмеження на інші технології та компоненти, що використовуються Москвою у військових цілях, а також заходи, спрямовані проти послуг, інвестицій та російського медіа- та фінансового секторів, зазначили джерела.

 

Новий пакет, який стане дев'ятим за рахунком з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому, також додасть близько 180 фізичних та юридичних осіб до списку санкцій блоку, сказав один із співрозмовників.

 

Польща та країни Балтії підштовхнули ЄС до посилення пакету заходів у межах своїх вимог підтримати обмеження цін на російську нафту. 

 

Очікується, що новий пакет санкцій буде офіційно запропоновано та обговорено цього тижня, і мета полягає у тому, щоб затвердити заходи до зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі наступного тижня, зазначили джерела. 

 

Для прийняття санкцій ЄС потрібна підтримка всіх держав-членів.

 

В останні тижні Москва використовує безпілотники для атак на енергетичну та цивільну інфраструктуру України, у тому числі дрони, які постачаються з Ірану. 

 

У численних повідомленнях йдеться про використання американських та європейських компонентів як у російських, так і в іранських безпілотниках. 

 

Як повідомляла УМ, 5 грудня набуло чинності рішення Ради ЄС про ліміт ціни на російську нафту і заборону морського транспортування російської нафти до третіх країн.