Сім областей упродовж доби атаковано росіянами - ОВА

10:19, 05.12.2022
Сім областей упродовж доби атаковано росіянами - ОВА

Рашисти продовжують гатити по цивільним об'єктам України.

За минулу добу російська армія здійснила обстріли семи областей України, ворог бив по житлових будинках та цивільній інфраструктурі.

 

Як інформує УМ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9 год, 5 грудня.

 

У Сумській області сьогодні зранку ворог з мінометів і ствольної артилерії обстріляв Білопільську громаду. Пошкоджено лінію електропередач.

 

Також зранку по околиці села Олександрівка Великописарівської територіальної громади Охтирського району армія рф здійснила мінометний обстріл.

 

Зі ствольної артилерії росіяни вранці вдарили по Новослобідській громаді. Інформація про постраждалих та наслідки уточнюється.

 

Вчора протягом дня росіяни здійснили 64 удари по території Сумщини. Під ворожим вогнем перебували Юнаківська, Новослобідська, Великописарівська, Шалигинська громади.

 

У Запорізькій області за минулу добу війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Гуляйполе, Дорожнянка, Степове, Оріхів, Новоданилівка, Білогір'я, Червоне, Щербаки, Ольгівське, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малинівка, Залізничне, Павлівка, Малі Щербаки. Надійшло 11 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

 

У Дніпропетровській області росіяни трьома ракетами вдарили по Кривому Рогу. Зруйновано цех промислового підприємства. Один працівник загинув, троє людей поранені та перебувають у лікарні у стані середньої тяжкості.

 

У Нікопольському районі ворог обстріляв Марганецьку громаду. Люди не постраждали. Деталі уточнюються.

 

У Харківській області зранку росіяни скерували ракети типу С-300 по цивільній інфраструктурі Куп’янська. Одна людина загинула. Спалахнула пожежа на СТО, горів автомобіль. Пошкоджені покрівлі приватних будинків. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

 

Також російські війська завдавали артилерійських ударів по населених пунктах Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

 

Протягом доби дістали травми внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів 52-річний чоловік у Мерефі та 66-річний чоловік у селі Донецьке Ізюмського району.

 

У Луганській області минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян у районах Площанки і Білогорівки. Із танків та артилерії ворог вів вогонь по Новоселівському, М’ясожарівці, Макіївці та Площанці, за минулу добу 135 разів обстріляв українські позиції. Усі ворожі атаки були відбиті.

 

У Донецькій області зранку агресори вели обстріли Авдіївки та населених пунктів Очеретинської громади.

 

Ввечері ворог ударив по Костянтинівці (житловий сектор) та Краматорську (промислова зона).

 

Важкою є ситуація поблизу Бахмута, Вугледара та Авдіївки, де постійно тривають обстріли.

 

За минулу добу на Донеччині двоє людей були поранені.

 

У Херсонській області загарбники продовжують обстріли з артилерії, танків, мінометів, РСЗВ.

 

Минулої доби росіяни обстріляли Таврійський мікрорайон Херсона. Ворожі снаряди поцілили у багатокварний будинок та газопровід. Постраждалих немає. Також були влучання в будівлю Херсонського слідчого ізолятора. Частина приміщень СІЗО пошкоджені, серед персоналу є поранені. Внаслідок артилерійського обстрілу центру Херсона сильно пошкоджена будівля кіноконцертної зали "Ювілейний".

 

Автоматною чергою була поранена 65-річна жінка, яка разом із чоловіком на човні перетинала Дніпро. Жінка померла, а чоловік не постраждав.

 

У Херсоні тривають роботи з відновлення електропостачання. Оператори мобільного зв’язку відновили роботу 85 базових і трьох пересувних станцій на звільненій території Херсонщини. Триває розчистка і ремонт автошляхів.

 

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

 

Як повідомляла УМ, стратегія путіна в Україні є «варварською» – Блінкен.