До окупованого Мелітополя рашисти стягують педагогів з Дагестану

13:49, 03.12.2022
До окупованого Мелітополя рашисти стягують педагогів  з Дагестану

Вчителі із Дагестану мають русифікувати шкільну освіту на окупованих територіях України

Окупанти намагаються русифікувати українських дітей на тимчасово захоплених територіях України. Оскільки більшість українських вчителів відмовились з ними співпрацювати, росіяни завезли своїх вчителів. Також загарбники проводить рейди щодо виявлення дітей, яких батьки не відпустили на «навчання».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр національного опору при Силах спеціальних операцій ЗСУ. 

 

Ці вчителі мають покрити дефіцит кадрів та займатися пропагандою і просуванням російських наративів у школах, що перебувають  в окупації. Росіяни заохочують дагестанських вчителів до такої роботи, обіцяючи їм підвищені зарплати та пільги як учасникам бойових дій.

 

Така "імміграція" обумовлена тим, що українські вчителі відмовляються співпрацювати з окупантами та навчати дітей за російською шкільною програмою. 

 

Як повідомляла УМ, за даними Центру нацопору, у тимчасово окупованих містах росіяни також проводять рейди щодо виявлення дітей, яких батьки не відпустили на "навчання" або не записали до російських осередків пропаганди. Росіяни погрожують таким українцям позбавленням батьківських прав.

 

Нагадаємо, росіяни також  намагаються інтегрувати до стандартів РФ і медичну сфери.


 

Центр національного спротиву закликав мешканців тимчасово окупованої території покинути регіон до моменту його звільнення Збройними силами України.

 

Як відомо, під час окупації Харківської області росіяни та колаборанти у школах забороняли українську мову.

 

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубинця, російські окупанти засновують регіональні відділення "юнармії". Там вони готують українських дітей до вступу до "добровольчих батальйонів".

 

Російський пропагандист пропонував влаштувати "ГУЛАГ" для українських вчителів, які "не навчилися любити" РФ. 

 

Нагадаємо, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що українська влада знає майже всі прізвища педагогів, які таки стали колаборантами, за що понесуть відповідальність. Таких, за даними МОН, абсолютна меншість – 1% по країні.