Жозеп Боррель відвідав українських військових, які навчаються у Польщі

16:07, 02.12.2022
Жозеп Боррель відвідав українських військових, які навчаються у Польщі

Жозеп Борель побував на тренувальному майданчику, де проходять підготовку українські військові стажери

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель відвідав тренувальний майданчик Місії військової допомоги Україні та зустрівся з українськими військовими.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Твітері.

 

«Сьогодні я відвідую тренувальний майданчик нашої нової тренувальної місії ЄС для українських солдатів EUMAM. Я зустрінуся з першою групою стажистів з 15 000 солдатів, яких навчатиме EUMAM. Вдячний Польщі за проведення значної частини тренінгу на польській землі»,- йдеться в повідомленні.

 

Головна мета місії — підготувати українців до боротьби з росіянами на фронті. Для багатьох із них це будуть основи – поводження зі зброєю, патрулювання, медична допомога. Другий етап – профільна підготовка – артилерійська, протиповітряна або снайперська. Останній етап – інтеграція всередині батальйонів. Місія також буде для командирів, отже, серед іншого, навчання тактиці ведення війни.

 

Ця місія важлива не лише тому, що пропонує українцям навчання за західними стандартами, але це також, як сказав один з експертів ЄС в інтерв’ю брюссельській кореспондентці Польського радіо, військове приєднання України до ЄС.

 

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив, що загальна вартість військової допомоги ЄС та країн, які входять у спільноту, для України оцінюється у 8 мільярдів євро.

 

Раніше повідомлялося, що у ЄС погодили  тренувальну місію для українських військових у кількох країнах. Більшість солдатів навчатиметься в Польщі.

 

Як повідомляла УМ, Європейський Союз запустить свою нову військову місію для України через пару тижнів. Вона буде спрямована на навчання українських військових.

 


15 листопада, Європейська Рада оголосила  про запуск Місії військової допомоги Україні EUMAM Ukraine, аби продовжити підтримувати нашу країну у війні з Росію.