У Кремлі відмовляються виводити окупаційні війська з України

15:34, 02.12.2022
У Кремлі відмовляються виводити окупаційні війська з України

росіяни з України не підуть — Пєсков

Москва не хоче прийняти умови для переговорів із Вашингтоном, які 1 грудня озвучив президент США Джо Байден, — забрати свої війська з території України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російське пропагандистське видання «РИАНовости»Telegram-канал «Вы слушали маяк».

 

«Ви частково процитували заяву Джо Байдена. А вона включала ще кілька речень. Він сказав, що перше – Путін має піти з України. Він вважає, що це і має бути демонстрацією того, що Путін готовий до переговорів. США, як і раніше, не визнають нових територій у складі РФ, і, звісно, це істотно ускладнює пошук ґрунту для взаємного обговорення»,— заявив речник президента - диктатора Дмитро Пєсков.

 

За його словами Путін "завжди був, є і залишається відкритим для переговорів з метою забезпечення інтересів Росії".

 

«Саме президент РФ ще до початку СВО спробував ініціювати переговори на основі підготовлених росією проєктів текстів і зі США, і з НАТО, і з ОБСЄ»,— додав він.

 

Пєсков зазначив, що ця "ініціатива РФ взаємності не отримала".

 

«СВО триває. Але при цьому – це важливо – президент Путін був, є і залишається відкритим для контактів і переговорів. Найкращий шлях досягнення наших інтересів – мирними дипломатичними засобами»,– підсумував Пєсков.

 

Президент США Джо Байден заявив, що наразі не має наміру говорити з російським візаві Володимиром Путіним, але готовий це зробити, якщо той справді виявить зацікавленість у припиненні розв’язаної ним війни в Україні, а саме –якщо виведе війська з України.

 

Як повідомляла УМ, Президенти США та Франції Джо Байден та Еммануель Макрон засуджують незаконну агресивну війну рф проти України та наголошують, що навмисні атаки на цивільне населення та цивільну інфраструктуру є воєнними злочинами, винуватці яких мають бути притягнуті до відповідальності.