Уряд Мелоні в Італії постачатиме зброю ЗСУ ще й у 2023 році

12:47, 02.12.2022
Уряд Мелоні в Італії  постачатиме зброю ЗСУ ще й у 2023 році

Офіційний Рим одностайно схвалив надання зброї Україні протягом наступних дванадцяти місяців.

Італійський Уряд Джорджії Мелоні одностайно схвалив продовження військової підтримки української арміі до 31 грудня 2023 року. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Corriere della Sera.

 

Італія постачатиме амуніцію та військову техніку в Україну протягом 2023 року для боротьби з російським вторгненням. Рішення пройшло легітимацію через парламент. Після того, як Палата депутатів схвалила унітарну пропозицію правоцентристів, Рада міністрів дала добро на так званий «декрет НАТО». Він продовжить уже ухвалені урядом минулого прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі рішення, термін дії яких закінчиться 31 грудня.

 

На початку наступного року Італія може надати ще один пакет допомоги. Україні потрібні зенітно-ракетні комплекси для захисту інфраструктури країни від атак РФ із повітря.

 

Нагадаємо, Україна звернулася до партнерів за ЗРК С-300 для створення ефективної ППО.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно призначений міністр оборони Італії Гвідо Кросетто заявив, що уряд звернеться до парламенту з проханням ухвалити новий закон про військові та цивільні постачання в Україну протягом 2023 року. Таким чином він зможе самостійно вирішувати, що і коли відправляти в Україну, не запитуючи дозволу в парламенту.