ЄС виділяє мільйон євро на розмінування в Україні

12:22, 01.12.2022
ЄС виділяє мільйон євро на розмінування в Україні

Саперам доведеться "очищувати" третину нашої держави від вибухонебезпечних предметів. (Фото ДСНС)

Європейський Союз виділить додатково 1 млн євро на проведення розмінування в Україні.

 

Як інформує УМ, про це на пресконференції в четвер 1 грудня у Лодзі в межах дводенного засідання Ради міністрів ОБСЄ заявив високий представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

 

"На цій зустрічі ми представимо пропозицію підтримки Україні та ОБСЄ. Я повідомлю про виділення додаткового 1 млн євро на проведення операцій з розмінування в Україні в межах ОБСЄ", – поінформував Боррель перед початком засідання.

 

Нагадаємо, що в польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Очікується, що питання триваючої загарбницької війни рф проти України буде в центрі уваги зустрічі міністрів закордонних справ.

 

За даними МЗС Польщі, участь у зустрічі підтвердили кількадесят міністрів. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника буде представлена і білорусь.

 

Як повідомляла УМ, в Україні розробили «олівець» для розмінування.