СБУ обшукала житло та офіси Мураєва

17:24, 30.11.2022
СБУ обшукала житло та офіси Мураєва

Євген Мураєв ховається від правосуддя за кордоном (Фото з відкритих джерел)

У очільника забороненої проросійської партії «Наші» Євгена Мураєва, який наразі переховується за кордоном, співробітники Служби безпеки України провели серію обшуків 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

Повідомляється, що в результаті слідчо-оперативних дій вилучено готівку, в тому числі в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали.

 

Заходи відбувалися за місцями проживання та в офісах самого Мураєва і його рідні, а також у його найближчих соратників.

 

Все це – в рамках кримінального провадження за підозрою в державній зраді.

 

 

Наразі Мураєв переховується від правосуддя за кордоном.

 

 

Попри це співробітники СБУ ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика, зазначають у спецслужбі. Їхні висновки свідчать про наявність у цого діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада). А саме - в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України.

 

Також, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу "НАШ" неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди.

 

 

Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі на телеканал були накладені штрафні санкції, кажуть в СБУ.

 

Наразі всі вилучені матеріали передано на експертизи.

 

За їхніми результатами будуть вживатися подальші процесуальні дії.

 

Як повідомляла УМ, партію  «Наші», яку Мін’юст вважає проросійською, заборонив 14 червня восьмий апеляційний суд Львова.

 

Підозри про держзраду незабаром оголосять Євгену Мураєву,лідеру забороненої судом партії «Наші», а також народному депутату Вадиму Рабіновичу.