У війні з росією загинули десятки тисяч українських військових та цивільних – Єврокомісія

12:09, 30.11.2022
У війні з росією загинули десятки тисяч українських військових та цивільних – Єврокомісія

Україна платить щодня у війні проти росії дуже високу ціну за свою своюбоду.

Втрати України у війні з росією Європейська комісія оцінює в 100 тисяч військових.

 

Як інформує УМ, про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оприлюднивши 30 листопада у Твіттері відео зі своїм виступом зі звітом перед Єврокомісією.

 

Крім того, вона додала, що внаслідок бойових дій загинули понад 20 тисяч мирних жителів. Урсула фон дер Ляєн додала, що вторгнення росії «принесло смерті, невимовні страждання та спустошення, і тому рф має відповісти за жахливі злочини своїх військових».

 

У звʼязку із цим Європейська комісія підтримуватиме створення міжнародного трибуналу під егідою ООН, щоб притягнути до відповідальності всіх винних.

 

Також голова Єврокомісії підкреслила, що збитки України від російської агресії зросли до €600 мільярдів. Наразі в ЄС заблоковані €300 мільярдів резервів центробанку рф і €19 мільярдів активів російських олігархів. Тож Єврокомісія ініціює розробку механізму, який дозволить використати ці кошти на відбудову України.

 

Нагадаємо, що наприкінці вересня президент Володимир Зеленський заявив, що щодня у війні проти росії Україна втрачає приблизно 50 воїнів. Водночас від початку повномасштабного вторгнення українських героїв загинуло впʼятеро менше, ніж окупантів.

 

Як повідомляла УМ, із 1 грудня в Україні розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій.