Заборона УПЦ МП: петиція набрала потрібну кількість підписів за три дні

09:37, 29.11.2022
Заборона УПЦ МП: петиція набрала потрібну кількість підписів за три дні

Так звана УПЦ МП має погану репутацію в Україні та співпрацює з державою-терористом. (Фото з відкритих джерел)

Негайний розгляд законопроєкту щодо заборони в Україні діяльності установ, які підпорядковуються країні-агресору – відповідну петицію підписали понад 25 тисяч українців лише за три дні.

 

Як інформує УМ, в петиції йдеться про необхідність підтримки однойменного законопроєкту № 8221, який нещодавно було зареєстровано у Верховній Раді.

 

"Прошу президента України підтримати законопроєкт 8221, що передбачає заборону діяльності установ, які підпорядковуються країні-агресору. У законопроєкті передбачається дострокове припинення всіх документів оренди, найму чи лізингу з даною установою, а також з юридичними особами, власником, учасником, акціонером яких вона є", - зазначає автор петиції нардеп Олексій Гончаренко.

 

«У законопроєкті передбачається дострокове припинення всіх документів оренди, найму чи лізингу з даною установою, а також з юридичними особами, власником, учасником, акціонером яких вона є», — йдеться у тексті документу.

 

Це має допомогти повернути у власність держави такі знакові обʼєкти, як Києво-Печерську, Свято-Успенську, Почаївську та Святогірську Лаври.

 

Тепер на петицію має відреагувати президент Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, вранці 22 листопада стало відомо, що СБУ проводить «безпекові заходи» у Києво-Печерській Лаврі. Того ж дня силовики завітали до Корецького монастиря РПЦ на Рівненщині.

 

Нині обшуки проведено ще й на території Почаївської Лаври, де знайдено чимало сепаратистсьої та ксенофобської літератури.