We believe in freedom: Ріші Сунак опублікував ролик на підтримку України, відео

16:31, 27.11.2022
We believe in freedom: Ріші Сунак опублікував ролик на підтримку України, відео

Ріші Сунак та пес Патрон у Києві. (facebook.com/rishisunak)

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак опублікував відеоролик під назвою «We believe in freedom» (Ми віримо у свободу), який присвячений підтримці України у боротьбі з російською агресією.

 

Відео було змонтовано з різних світлин та відео під час першого візиту британського прем’єра до України та  озвучено голосами українців.

 

Як інформує Україна молода, свій ролик Ріші Сунак оприлюднив у соцмережах в неділю.

 

У відео є також знімки українських військових, фото з укриттів, зруйнованих будинків, відео з українського вокзалу.

 

«Я вірю у свободу. Я вважаю, що ми повинні відстоювати основні права, які такі важливі для всіх нас. За наш суверенітет, за наше самовизначення та за основи стабільного міжнародного ладу, за відновлення якого всі ми боремося», - йдеться у тексті відео.

 

Автори ролика наголошують, що українським громадянам загрожують бомбардування вдень та відключення електроенергії ночами, але "наші друзі завжди будуть поруч, щоб допомогти нам пройти через це".

 

«Великобританія - один із наших найстійкіших союзників. Вони дають зброю для нашої боротьби, обладнання, щоб ми могли зігрітися і дружбу, щоб відновити наш дух. Ми знаємо, що вони ніколи не підведуть нас, поки ми боремося за перемогу у цій війні. З вашою допомогою ми забезпечимо собі волю. Разом ми ніколи не відступимо, разом ми будемо сильними, разом ми захистимо Україну і ті свободи, якими ми всі так цінуємо», - йдеться у тексті.

 

 

Як повідомляла «УМ», британський лідер Ріші Сунак відвідав Україну вперше на посаді прем'єр-міністра 19 листопада.

 

Він процитував рядки Гімну українською та заявив, що Британія надасть Києву новий пакет допомоги на 50 млн фунтів для зміцнення ППО України, що включає 120 спеціальних зенітних гармат та радіолокаційні станції.