США передадуть ЗСУ кулемети з тепловізійним обладнанням

09:59, 26.11.2022
США передадуть ЗСУ кулемети з тепловізійним обладнанням

Надвисока скорострільність кулемета дозволяє боротися з ворожими дронами (Фото з відкритих джерел)

Україна в рамках нового траншу військової допомоги незабаром отримає від США зброю, як «у бойовиках». Йдеться про 150 великокаліберних кулеметів з тепловізійними прицілами для опору БпЛА.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє портал Defence Express.

 

Мова йде про системи Minigun. Серед них відомий за фільмами M134 Minigun та GAU-19. Експерти додають, що калібр у M134 7,62 51 мм, а у GAU-19 — 50 калібр 12,7 99 мм.

 

На обидва ці кулемети можна встановити тепловізійне обладнання. Їхня надвисока скорострільність дозволяє боротися з безпілотниками.

 

Більш дрібнокаліберний M134 Minigun видає до 6 тисяч пострілів за хвилину, а GAU-19 до 2 тис пострілів за хвилину. Через таку скорострільність М134 вистачить, щоб знищити як іранського Shahed-136 і російського «Ланцету».

 

 

Зазначається, що GAU-19 буде ефективнішим шляхом більшої потужності.

 

Експерти зазначають, що оскільки модель не вказана, може йтися про повноцінну зенітну систему з тепловізійною прицільною станцією та дистанційним керуванням. Раніше "Телеграф" розповідав, які системи ППО вже передали чи можуть передати Україні для боротьби із дронами. Серед них система VAMPIRE, що можна встановити на пікап.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони США Ллойд Остін запевнив, що на тлі останніх масованих атак Росії по цивільній інфраструктурі України, Сполучені Штати продовжать підтримувати Київ впродовж зими, щоб допомогти "консолідувати досягнення" у війні.