Чехія передає Україні сотні одиниць енергобладнання

15:08, 25.11.2022
Чехія передає Україні сотні одиниць енергобладнання

Обігрівачі, генератори, медобладнання: Прага передає пакет допомоги Миколаєву та Києву

Мер Праги Зденек Гржиб заявив, що передає в Україну обладнання для медичних установ, а також сотні одиниць обладання для того, щоб допомогти забезпечувати світло й тепло у Києві та Миколаєві на час, поки інфраструктуру відновлюють після ракетних ударів РФ.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у своєму Twitter.

 

«Ми відправляємо пакет допомоги від Праги тим, хто потерпає від скоюваного Росією геноциду українців. Це 626 обігрівачів - 400 для Києва, 226 для Миколаєва, і 18 агрегатів - 10 для Києва, 8 для Миколаєва, а також медичне обладнання на 22 млн чеських крон для Центру громадського здоров’я та Міністерства охорони здоров’я… Ми будемо підтримувати Україну до її перемоги, і далі - під час повоєнної відбудови. Не можна поступатися злу»,- написав він.

 

Майже одночасно Франція оголосила, що передає в Україну 100 потужних генераторів.

 

Нагадаємо, Європарламент та Європейська асоціація міст започаткували ініціативу «Генератори надії», метою якої є збір генераторів для України у великих обсягах.

 

Україна й до останнього масштабного ракетного удару по інфраструктурі отримувала генератори від країн Європи. Як повідомляли в уряді на початку листопада, на той час Україна отримала загалом близько 500 генераторів від 17 країн ЄС.

 

Як повідомляла УМ, нижня палата депутатів парламенту Чехії схвалила резолюцію, якою визнає російську владу терористичним режимом.