Італія продовжить закон про постачання зброї Україні на 2023 рік

12:29, 21.11.2022
Італія продовжить закон про постачання зброї Україні на 2023 рік

Новопризначений міністр оборони Італії Гвідо Крозетто запевнив, що Італія не залишить Україну в біді - зброю постачатимуть.

Гвідо Кросетто, нещодавно призначений міністр оборони Італії заявив, що уряд звернеться до парламенту з проханням ухвалити новий закон про військові та цивільні постачання в Україну протягом 2023 року. Таким чином він зможе самостійно вирішувати, що і коли відправляти в Україну, не запитуючи дозволу в парламенту.

 

Як інформує УМ, про це 21 листопада повідомило агентство Reuters.

 

«Міністерство оборони незабаром запропонує відновити цей захід, поширивши його на весь 2023 рік», — сказав Кросетто.

 

Він підкреслив, що Італія продовжить постачати зброю, як і раніше, «в той час і тими способами, які ми узгодимо з нашими атлантичними союзниками і з Києвом».

 

Наприкінці жовтня уряд України подав до Італії запит на отримання систем протиповітряної оборони SAMP-T. Зенітно-ракетний комплекс SAMP-T виготовляє французько-італійська компанія Eurosam. Його ключовими компонентами є ракета Aster 30 і багатофункціональний радар Arabel.

 

Дальність виявлення цілей становить до 80 км. ЗРК має мінімальний час реакції та високий темп стрільби (вісім ракет можна запустити за 10 секунд).

 

Як повідомляла УМ, Ізраїль таємно оплачував поставки зброї для України через НАТО.