Божевільні люди: Данілов вважає абсурдними пропозиції рф про переговори

15:54, 09.11.2022
Божевільні люди: Данілов вважає абсурдними пропозиції рф про переговори

Данілов прокоментував можливість переговорів з росією на прикладі божевільних людей

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов вважає, що переговори з РФ будуть доречними тільки після виведення окупаційних військ, оскільки на нинішньому етапі війни подібні пропозиції є абсурдними.

 

Як інформує Україна молода, про це Данілов сказав у інтерв‘ю The Globe and Mail.

 

Він наголосив, що перед початком мирних переговорів необхідний повний вихід Росії з України.

 

«Уявіть, будь ласка, що у вас є чотирикімнатний будинок. Одну з кімнат захопили божевільні люди, які вбили частину вашої родини. І тепер ви пропонуєте: «Добре, давайте почнемо з ними переговори, щоб вони залишилися там, і ми могли знайти з ними мирне співіснування». Ви розумієте, як це абсурдно звучить?» – сказав український посадовець.

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав п’ять умов для початку переговорів з Російською Федерацією. За словами гаранта, кожен має ставитися до необхідності зупинити агресію РФ так само серйозно, як і до кліматичних проблем.

 

Заступник глави міністерства закордонних справ Росії Андрій Руденко раніше заявив, що Росіяне ставить умов для поновлення перемовин з Україною.

 

Сполучені Штати Америки та Північноатлантичний альянс не відкидають можливості проведення мирних переговорів між Україною та Росією. Проте вони назвали одну умову таких перемовин – спочатку Україна повинна відвоювати Херсон. 

 

Президент Франції Еммануель Макрон підтримуєпоновлення мирних переговорів між Росією та Україною. 
 

Як повідомляла УМ, у приватному порядку адміністрація президента США Джо Байдена закликає українських лідерів заявити про свою готовність вести переговори з росією.

 

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко після заяви Лаврова щодо переговорів відповів, що єдиною реалістичною пропозицією щодо можливих переговорів з Росією має бути негайне припинення Путіним війни проти України і виведення російських військ за кордони станом на 1991 рік