Мелітопольський район на Запоріжжі окупанти перетворюють на «військову базу»

16:34, 08.11.2022
Мелітопольський район на Запоріжжі окупанти перетворюють на «військову базу»

Мелітополь перебуває під контролем військ російської армії і чекає деокупації

Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що рашисти перетворюють окуповану частину Запорізької області на військову базу. Вони зайняли промислові підприємства, розселилися в громадські установи, заселяються в будинки й квартири цивільних. 

 

Як інформує Україна молода, про це він це повідомив у Телеграмі.

 

«Російські військові зайняли промислові підприємства, розселилися в громадські установи, тотально заїжджають в будинки й квартири. Після заселення починають безчинствувати – пити й дебоширити. Потім окупантів ніхто не може заспокоїти. У Михайлівці привести до тями чеченців приїздили військові інших підрозділів, але безрезультатно», – повідомив міський голова. 

 

За його словами, в Мелітополі після оголошення «сухого закону» окупанти вимагають у цивільних, щоб ті купували  їм алкоголь. У Полянівці загарбники примушують родини українських військових виїхати.

 

Окупанти також продовжують будувати укріплення поблизу кордону з Херсонською областю та в районі Михайлівки.

 

«Для оборонних споруд використовують навіть плити зрошувального каналу», – зазначив Федоров.  

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники в тимчасово окупованому Мелітополі взялися за підготовку дітей для своєї армії.  Рашисти організували навчання в школах за методичками КДБ, планують викладати «військову підготовку» та формують загони «Юнармії».