Правила вступу до вишів в Україні зміняться

14:37, 27.10.2022
Правила вступу до вишів в Україні зміняться

Війна внесла кардинальні корективи щодо вступу до українських вишів.

Міністерством освіти і науки розроблений законопроект щодо прийому до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році в особливому порядку.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба МОН.

 

«У зв’язку із повномасштабною війною в Україні та подоланням її наслідків, неможливо провести всі етапи підготовки до вступної кампанії 2023 року у визначені терміни, — зазначають у відомстві.

 

Тому розроблений Міносвіти законопроект передбачає організацію прийому вступників до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році без дотримання вимог законів «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту».

 

Вказаний документ вже погоджений Міністерством фінансів, Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації та надісланий для проведення правової експертизи до Міністерства юстиції та антикорупційної експертизи до НАЗК.

 

«Після внесення законопроєкту до Верховної Ради України, Міністерство освіти і науки України оприлюднить проєкт Порядку прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2023 році для громадського обговорення», — повідомили в МОН.

 

Нагадаємо, що в Україні деяких студентів-контрактників переведуть на бюджетну форму навчання.

 

Як повідомляла УМ, вчителі-колаборанти масово звільняються зі шкіл окупованого Мелітополя.