Росія та Іран об'єдналися, щоб нести терор і смерть — Резніков

15:31, 17.10.2022
Росія та Іран об'єдналися, щоб нести терор і смерть — Резніков

Очільник оборонного відомства закликав світ об‘єднатися, щоб протистояти терору росії й Ірану

Після масованої ранкової атаки дронів на Україну, міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до світу та закликав усі демократичні країни об’єднатися, щоб протистояти та перемогти зло, що несе терор і смерть.

 

Як інформує Україна про це він написав у Твітері.

 

«росія та Іран об'єднуються, щоб поширювати терор і смерть. «Шахед-136» — лише один із їхніх інструментів, поряд із «Калібром», «Іскандером», ракетами «Х», безпілотниками «Моджахер-6», «Фатех-110», «Золфагар». Демократії та найсвітліші уми світу мають об’єднатися, щоб відбити ці атаки та перемогти зло», - наголосив Резніков.

 

Як повідомляла УМ, вранці  17 жовтня російські війська атакували Київ дронами- камікадзе, закупленими в Ірану. Вибухи було чути у Шевченківському районі міста. Один із дронів потрапив до житлового будинку. На даний момент відомо про трьох загиблих, 4 поранених та 19 врятованих в результаті атаки.

 

Крім того, іранські дрони завдали ударів по Миколаєву.. Там безпілотник атакував цистерни із олією на території підприємства.

 

Представник МЗС країни Насер Канаані заявив, що Тегеран не передавав Москві БПЛА, а "новини, що публікуються, мають політичні амбіції і поширюються західними джерелами".

 

Тим часом міністри закордонних справ Європейського союзу закликали до нових санкцій проти Ірану, якщо буде доведено причетність Тегерана до війни Росії проти України.