До України повернули 37 викрадених росіянами дітей

15:02, 11.10.2022
До України повернули 37 викрадених росіянами дітей

Українські діти повернулися на батьківщину після примусового вивезення

37 депортованих росією дітей, яких наприкінці серпня примусово вивезли з Харківщини до російського смт Кабардінка (біля Геленджика), попри те, що у всіх є батьки, вдалося повернути на батьківщину. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

«Процес повернення був важким, але завершився успішно. Щоб забрати своїх дітей, батьки проїхали довгий шлях декількома країнами Європи», - йдеться у повідомленні.

 

Нині родини возз’єдналися та знаходяться в безпечному місці на Закарпатті. Їх розмістили у шелтерах для внутрішньо переміщених осіб – у селах з мальовничими краєвидами Білки та Горінчово.

 

За даними міністерства, вони мають комфортні умови проживання у нещодавно відремонтованих та обладнаних приміщеннях, які забезпечила Закарпатська ОВА. Не залишились байдужими і міжнародні організації, які передали речі першої необхідності.

 

Це стало можливим завдяки злагодженій співпраці Мінреінтеграції, Державної міграційної служби, Благодійної організації «SОS Дитячі Містечка Україна» та перевізників.

 

Кожен, хто має будь-яку інформацію про незаконне вивезення дітей до рф, може зателефонувати до Національного інформаційного бюро на цілодобову гарячу лінію 16-48 та до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: 050-562-03-13.

 

Як відомо, Мінреінтеграції докладає зусиль для якнайшвидшого повернення маленьких депортованих українців на Батьківщину, а також активно підтримує їх після повернення.

 

Як повідомляла УМ, окупанти вивезли з Луганської області ще 76 українських дітей-сиріт до соціально-реабілітаційних центрів для неповнолітніх РФ, розташованих у Московській області.