Китай та Індія закликали росію до деескалації

13:51, 11.10.2022
Китай та Індія закликали росію до деескалації

Індія та Китай стурбовані масштабами конфлікту в Україні

Представники МЗС Китаю та Індії після масованих ракетних ударів окупантів по критичній інфраструктурі, закликали до "деескалації" війни росії проти України та поваги територіальної цілісності.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The New York Times. 

 

Прессекретарка МЗС КНР Мао Нін заявила на брифінгу, що всі країни заслуговують на повагу їхнього суверенітету та територіальної цілісності.

 

«Необхідно надавати підтримку всім зусиллям, які сприяють мирному врегулюванню кризи»,— сказала Нін.

 

Представник МЗС Індії Аріндам Багчі зазначив, що країна запропонує "підтримку зусиль із припинення бойових дій".

 

«Індія глибоко стурбована ескалацією конфлікту в Україні, зокрема ударами по інфраструктурі та загибеллю мирних жителів»,— сказав Багчі.

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав російського диктатора Володимира Путіна "терористом, який розмовляє ракетами". 

 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що після масованих ударів рф по Україні не може бути жодних розмов про переговори.

 

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук  закликав Конгрес США зосередитись на постачання Україні комплексів NASAMS та літаківна F-16.

 

Координатор стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що вибух на Кримському мосту не став приводом для масованихракетних ударів по Україні, оскільки росіяни довго планували обстріл. 
 

Як повідомляла УМ, Президент Зеленський висловився щодо неоднозначної позиції таких країн, як Ізраїль та Китай на російське вторгнення в Україну. За його словами, він "приголомшений" відсутністю допомоги Україні з боку Ізраїлю і засуджує "неоднозначну" позицію Китаю.