Україна першою у світі озброїться новітніми ЗРК IRIS-T

15:20, 07.10.2022
Україна першою у світі озброїться новітніми ЗРК IRIS-T

Україна чекає на поставку надсучасної зброї (Фото з відкритих джерел)

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що новітні зенітно-ракетні комплекси першою у світі отримає на озброєння Україна. Українські оборонці неба вже навчаються роботі з такими системами протиповітряної оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі на 5 каналі.

 

«Україна – перша країна, яка буде використовувати саме IRIS. NASAMS само собою, це вже давно на слуху, будемо очікувати. Дійсно, фахівці, які будуть їх використовувати, уже здобувають певний досвід, певне навчання проходять. З нетерпінням чекаємо, щоб посилити нашу систему ППО, бодай невеликої кількості цих комплексів, але будемо очікувати на більші поставки»,– зазначив Ігнат.

 

IRIS-T SLM – розроблений Diehl Defence наземний ЗРК на шасі MAN SX 45 (8 x 8) з модифікованими керованими ракетами малої дальності IRIS-T з інфрачервоною головкою самонаведення, оснащений потужним двигуном. 

 

Дальність стрільби з вертикальної пускової установки – до 40 кілометрів, ураження – 20 кілометрів. Може вражати літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.

 

Як відомо, Президент Володимир Зеленський на спільній із президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрічі з представниками ЗМІ сказав, що є позитивні результати у переговорах із німецькими партнерами щодо постачання Nasams та Iris-T.

 

Як повідомляла УМ, Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив плани щодо відправлення в Україну додаткових самохідних артилерійських установок Caesar.