ЗСУ захопили щонайменше 440 російських танків

09:52, 07.10.2022
ЗСУ захопили щонайменше 440 російських танків

Неспроможність російських екіпажів знищити неушкоджену техніку перед відходом свідчить про поганий стан їхньої підготовки. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Більше половини українського танкового парку складається з захоплених у росіян трофейних бронемашин.

 

Йдеться про 440 російських основних бойових танків і близько 650 інших броньованих машин, якими заволоділи захисники України з моменту вторгнення рф.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у п’ятницю.

 

Зокрема, зазначається, що переобладнана захоплена російська техніка зараз становить значну частину військової техніки України.

 

"Україна, ймовірно, захопила щонайменше 440 російських основних бойових танків і близько 650 інших броньованих машин з моменту вторгнення. Понад половина українського танкового парку, який зараз перебуває на озброєнні, потенційно складається з захоплених машин" - йдеться в огляді.

 

У британській розвідці стверджують, що неспроможність російських екіпажів знищити неушкоджену техніку перед відходом або здачею в полон свідчить про поганий стан їхньої підготовки і низький рівень бойової дисципліни.

 

"Зважаючи на те, що російські формування перебувають під сильним тиском у кількох секторах, а війська дедалі більше деморалізуються, росія, ймовірно, продовжуватиме втрачати важке озброєння" - прогнозують у Міноборони Британії.

 

За даними британської розвідки,  росії бракує особового складу для оборони Херсонської області і вона опинилась перед дилемою: йти за політичними цілями і оборонятися або відводити війська, щоб посилити оборону лівобережної частини Херсонщини.

 

Як повідомляла «УМ», днями троє російських військових, не бажаючи стати «грузом-200»,  добровільно здалися в полон і продали ЗСУ свою бойову машину піхоти.