Троє окупантів здалися в полон та продали ЗСУ свою бойову техніку

08:33, 06.10.2022
Троє окупантів здалися в полон та продали ЗСУ свою бойову техніку

Рашисти підняли білий прапор і здалися в полон (Фото з відкритих джерел)

Раніше очільник Миколаївської ОВА оголосив «акцію»: за кожну бойову машину російські солдати можуть отримати хороші гроші та витратити їх на бажану "Ладу". 

 

Тож троє російських військових, не бажаючи стати «грузом-200»,  добровільно здалися в полон і продали ЗСУ свою бойову машину піхоти. 

 

Як інформує Україна молода, про це у своєму Telegram повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, поширивши відео цього процесу.

 

На ньому зафіксовано момент приїзду окупантів на БМП до місця здачі у полон, про яке, вочевидь, домовились попередньо. Для ідентифікації росіяни відзначили свою бронемашину імпровізованим білим прапором, прив’язавши до ствола шматок білої тканини. Після цього троє росіян вийшли та добровільно здалися ЗСУ.

 

Під відео, яке у своєму офіційному каналі поширив голова Миколаївської ОВА, написано: «Ми купили БМП-2. Подробиці завтра».

 

Більше деталей Віталій Кім опублікував у своєму особистому каналі, написавши : «Окупанти почали здаватися в полон разом із технікою на Херсонському напрямку. Російські військові, беріть приклад. Як правильно здатися в полон ЗСУ – дивіться тут».

 

Як повідомляла УМ, перший подібний випадок трапився ще в березні, коли російський солдат Міша добровільно здав свій танк ЗСУ за обіцяну винагороду у 10 тисяч доларів.

 

А вже 1 квітня Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт №7229, що встановлюєгрошову винагороду за добровільну передачу Збройним силам України придатної для використання бойової техніки рф. Згідно з ним, гроші зможуть отримати як військові ЗС РФ чи інших силових структур Росії, так і військовослужбовці ЗСУ, структур сектору безпеки і оборони України або інші громадяни України.

За добровільну здачу бойового літака законом встановлена нагорода у розмірі $1 млн; бойового вертольота – $500 тисяч; РСЗВ від $25 тисяч до $35 тисяч залежно від калібру; танка чи самохідної артилерії – $100 тисяч; БМП чи бронетранспортера – $50 тисяч.