Зеленський терміново скликає РНБО 30 вересня

16:27, 29.09.2022
Зеленський терміново скликає РНБО 30 вересня

У зв’язку з тим, що росія анонсувала церемонію підписання договорів про вступ до Росії нових територій, Зеленський скликає РНБО

Президент Володимир Зеленський скликає термінове засідання Ради національної безпеки та оборони України на 30 вересня. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив прессекретар Президента Сергій Никифоров у Фейсбуці.

 

«Президент Володимир Зеленський скликає на завтра термінове засідання Ради національної безпеки та оборони України”, - зазначив Никифоров.

За його словами, порядок денний та інші подробиці повідомлять згодом.

 

РНБО скликається саме 30 вересня, оскільки саме у цей день рф планує анексувати українські території окупованих Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. 

 

Юридично оформити окупацію українських територій усіх чотирьох областей загарбники планують одночасно. 

 

Про це з посиланням на прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова повідомляють кремлівські пропагандисти.

 

«Завтра о 15:00 у Кремлі пройде церемонія підписання договорів про вступ до Росії нових територій. Договори будуть підписані з усіма чотирма територіями, де пройшли «референдуми»»,– наголосив Пєсков.

 

Також окупанти анонсували "об'ємний виступ" президента РФ Володимира Путіна після підписання "договорів про приєднання". Вірогідно, під час цього виступу кремлівський диктатор знову погрожуватиме ядерним ударом внаслідок "атак на російські території".

 

Нагадаємо, окупанти провели на окупованих територіях України так званий "референдум", він тривав з 23 по 27 вересня. За два дні до початку кремлівської вистави з "волевиявленням народів" Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, точніше, їхніх частин, окупованих Росією, президент РФ Володимир Путін звернувся до росіян. 

 

Під час звернення він заявив, що РФ зробить все для проведення «референдумів» на окупованих територіях України.

 

Як повідомляла УМ, аби краще підготувати російський інформаційний простір і адміністративну організацію, кремль може тимчасово відкласти оголошення про приєднання до РФ окупованих Росією українських територій. Хоча 30 вересня поки залишається найбільш імовірною датою для анексії.