Зимова форма одягу ЗСУ: замовлення Міноборони відшиваються за контрактами

13:01, 28.09.2022
Зимова форма одягу ЗСУ: замовлення Міноборони відшиваються за контрактами

Наразі вже поступають великі партії зимового одягу для українських бійців. (Фото Міноборони України)

Великі партії зимового військового одягу вже надходять до підрозділів ЗСУ. За декілька тижнів проблема забезпечення зимовою формою великої кількості захисників буде вирішена повністю.

 

Наразі триває розв'язання питань логістики та відшивання зимового одягу для українських бійців.

 

Як інформує Україна молода, у цьому запевнила заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час ефіру телемарафону "Єдині новини".

 

«Зараз тема забезпечення зимовим одягом дуже схоже розвивається у соцмережах, як було свого часу із бронежилетами. Їх вже у запасі є 135 тис. Тобто не просто забезпечення, а ще й запас. Така сама ситуація із зимовим одягом», - зазначила вона.

 

За словами заступниці міністра, наразі вже поступають великі партії зимового одягу для українських бійців.

 

«Декілька тижнів - і ця тема зникне з обговорення. Її буде вирішено», - заявила пані Маляр.

 

І додала, що до вторгення росії професійна армія України становила 250 тис. бійців, після чого було мобілізовано сотні тисяч захисників.

 

«У жодного виробника: ні в українського, ні в західного немає в такій кількості одягу в стоці, щоб просто купити і привезти. Тобто всі ці замовлення відшиваються. Щойно на складі фізично оформлюється кількість, ми викладаємо ці цифри. Повністю контракти, які необхідні для забезпечення зимовим одягом, укладено. Зараз тривають питання логістики і відшивання цієї форми», - зазначила заступниця міністра.

 

Раніше стало відомо, що Україна направила запит НАТО з проханням надати для 200 тисяч бійців ЗСУ зимовий одяг та зимові намети.

 

Як повідомляла "УМ", Головнокомандувач ЗСУ Залужний вважає, що наша перемога у війні з росією не буде фіналом. На його думку, ця перемога України стане можливістю перевести подих і підготуватися до наступної війни з росіянами.