Лідерка партії «Брати Італії» Джорджа Мелоні обіцяє підтримку Україні

11:40, 28.09.2022
Лідерка партії «Брати Італії» Джорджа Мелоні обіцяє підтримку Україні

Лідерка правої партії «Брати Італії» Джорджа Мелоні. (https://twitter.com/GiorgiaMeloni)

Лідерка правої партії «Брати Італії» Джорджа Мелоні, що перемогла на парламентських виборах, обіцяє підтримку українському народу та президенту Зеленському.

 

Як інформує Україна молода, так пані Мелоні відреагувала на привітання Володимира Зеленського з перемогою на виборах у Twitter.

 

«Шановний президенте Зеленський, ви знаєте, що можете розраховувати на нашу вірну підтримку у справі свободи українського народу. Залишайтеся сильними і зберігайте свою віру непохитною!», – написала лідерка «Братів Італії».

 

Як відомо, на парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих разом із проросійськими партіями.

 

Партія "Браття Італії" отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів - 26%. Ця партія має у Євросоюзі імідж праворадикалів та "неофашистів", якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.

 

Їхні соратники - "Ліга" Маттео Сальвіні та "Forza Italia" Сильвіо Берлусконі, лідери яких відомі прихильністю до росії - набрали по 9% і 8% відповідно.

 

Як повідомляла «УМ», влітку сталася криза в урядовій коаліції, тож італійський прем’єр Маріо Драгі змушений був подати у відставку.

 

Політична криза в Італії загрожувала позбавити Україну життєво важливої військової підтримки в її боротьбі з росією.