У Іжевську нападник розстріляв школу: 13 загиблих

14:57, 26.09.2022
У Іжевську нападник розстріляв школу: 13 загиблих

Щонайменше семеро дітей та шестеро дорослих загинули внаслідок обстрілу школи у Іжевську в росії (Фото з відкритих джерел)

У російському Іжевську —адміністративному центрі республіки Удмуртія, невідомий чоловік в чорному одязі відкрив стрілянину у школі, внаслідок якої загинуло щонайменше 13 осіб, враховуючи  сімох дітей. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Медуза ».

 

«Вранці 26 вересня чоловік відкрив стрілянину в Іжевській школі № 88. Обставини того, що трапилося, поки не зрозумілі: телеграм-канали публікували фото класу із забарикадованими дверима», - йдеться у повідомленні. 

 

Біля школи перебуває  поліція та росгвардія.

 

 

За попередніми даними слідчого комітету, загинули тринадцять  людей — семеро дітей та шестеро дорослих.

 

Відомо, що двоє загиблих дорослих були вчителями, ще двоє - охоронцями. Інформації щодо того, ким були інші загиблі наразі немає. 

 

За словами депутата Держдуми Росії Олександра Хінштейна, нападник був озброєний двома травматичними пістолетами, переробленими під стрільбу бойовими патронами, пише російський ТАСС. Спочатку він застрелив охоронця, а згодом відкрив вогонь по учнях та вчителях, повідомив голова Удмуртії Олександр Бречалов. 

 

Пізніше нападник наклав на себе руки. 

 

Чоловік не мав з собою документів, тож його особа наразі встановлюється. 

 

«Він був одягнений у чорну майку з нацистською символікою та балаклаву»,- заявив СК РФ в Telegram.

 

Згодом Слідком оприлюднив відео, на якому видно тіло в чорному одязі з великим червоним колом на грудях, в яке вписана свастика.

 

За даними міністерства внутрішніх справ РФ, ще 20 людей отримали поранення. Російські правоохоронці зазначають, що дані про поранених і загиблих уточнюються.

 

Baza також опублікувала відео, зняте, мабуть, під час евакуації зі школи; на ньому видно, як рятувальник веде пораненого школяра, а поліцейські відганяють людей від школи. 

 

Видання Mash повідомляє, що діти рятувалися від куль, зістрибуючи із верхніх поверхів. Шість семирічних хлопців зараз знаходяться під опікою бригад швидкої допомоги. У двох із них тяжкі травми, у чотирьох – середні. Це або вогнепальні поранення або переломи після стрибків», - повідомляє Mash. 

 

У росії після того, як президент путін оголосив 21 вересня "часткову мобілізацію" для продовження війни в Україні, по всій країні відбуваються протести. 
 

Як повідомляла УМ, у військкоматі Усть-Ілімська Іркутської області російської федераціїсталася стрілянина, внаслідок якої важко поранено начальника призовної комісії. Стріляв 25-річний чоловік – його затримано.