У Дагестані через мобілізацію протестанти знову перекрили федеральну трасу

15:36, 25.09.2022
У Дагестані через мобілізацію протестанти знову перекрили федеральну трасу

Протестувальники проти мобілізації і поліція у селі Ендірей у Хасавюртівському районі Дагестану ((Фото:Кадр відео з Telegram-каналу Спросите у Расула))

Мешканці села Ендірей у Хасавюртівському районі Дагестану 25 вересня перекрили федеральну трасу Хасавюрт-Махачкала, протестуючи проти мобілізації.

 

І це вже вдруге за чотири дні.

 

Як повідомляє УМ, про це 25 вересня повідомив Телеграм-канал Спросите у Расула.

 

За даними Телеграм-каналу Тут Дагестан, із села за мобілізацією призвали 110 людей, і протестувальники вийшли на акцію, щоб захистити своїх синів, братів та чоловіків.

 

Судячи з кадрів очевидців, поліція пострілами у повітря спробувала розігнати протестувальників.

 

22 вересня у Дагестані вже перекривали федеральну трасу на знак протесту проти мобілізації. Це сталося у Бабаюртівському районі.

 

Цього ж дня у соцмережах з’явилося відео бунту біля будівлі військкомату у Дагестані.

 

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про проведення «часткової» мобілізації в РФ.

 

За офіційними даними міноборони РФ, планується призвати близько 300 тисяч резервістів. Однак, за даними російських опозиційних ЗМІ, засекречені плани мобілізації передбачають відправку на війну в Україну 1 мільйона росіян. Кремль мобілізує переважно представників нацменшин, що свідчить про проведення етнічних чисток.

 

Як повідомляла УМ, «Припинити геноцид» і повернути чоловіків додому з війни проти України вимагають жінки, які вийшли на акцію в російському Якутську на площу Орджонікідзе.