рф може вдатися до примусової мобілізації українських військовополонених

10:45, 25.09.2022
рф може вдатися до примусової мобілізації українських військовополонених

Цинізму рашистів немає меж.

До примусової мобілізації українських військовополонених може вдатися росія. Це є порушенням Женевської конвенції.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

 

“російські війська можуть готуватися до примусової мобілізації українських військовополонених для боротьби на боці росії у порушення Женевської конвенції про військовополонених”, - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що повідомлення військових комісарів про хаотичну роздачу мобілізаційних повісток свідчать про те, що вони відчувають значний тиск з метою якнайшвидшого проведення мобілізації.

 

Інститут вивчення війни також дійшов висновку, що місцеві військові комісари виконують накази про мобілізацію таким чином, що свідчить про розбіжність між вказівками міністра оборони росії сергія шойгу щодо часткової мобілізації та вимогами президента росії володимира путіна.

 

Посади, які обіймає вище російське військове керівництво, продовжують зазнавати ротацій, що вказує на те, що путін спостерігає системні проблеми як результат особистих помилок вищих підлеглих.

 

В ISW припускають, що путін, ймовірно, продовжить розв'язувати системні проблеми у російському вищому командуванні шляхом заміни окремих вищих підлеглих.

 

Крім того, в Інституті вивчення війни дійшли висновку, що українські сили, ймовірно, будуть і надалі досягати успіхів уздовж кордону Харківської та Луганської області та на північний захід від Лиману.

 

Нагадаємо, що 21 вересня, президент рф володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня.

 

Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих: 1-1,2 млн осіб.

 

Як повідомляла УМ, понад дві сотні оборонців Маріуполя, серед яких і бійці полку "Азов" цієї ночі були визволені з російського полону у межах обміну.